+31-252-242526 info@moolenaar.nl

Toonaangevend FMCG bedrijf zoekt voor het efficiënt en succesvol beleveren van internationale retail klanten een gedreven, leergierige en positieve

Supply Chain Planner – 40 uur

Moolenaar BV is een onderneming met een rijke historie die teruggaat tot 1850 en de tijd heeft gebruikt om zich te ontwikkelen tot een moderne FMCG organisatie die een vooraanstaande rol speelt in de ontwikkeling, het verpakken en de marketing van sierteeltproducten voor de grotere retailketens wereldwijd. Creativiteit en innovatie zijn kernwoorden binnen de onderneming, die gekoppeld worden aan een professionele organisatie en logistieke excellentie, die nodig is voor het jaarrond beleveren van onze gerenommeerde en internationaal opererende retail klanten.

Om een belangrijke bijdrage te leveren aan onze voortgaande ontwikkeling zijn we op zoek naar jou! Jij bent een gedreven professional en hebt goede kennis en de nodige ervaring als Supply Chain Planner.

Als zodanig ben je een spil tussen de Inkoop, Productie en Expeditie (transport).

Vanuit die positie is het je passie, niet alleen de productieplanning te maken, maar waar mogelijk steeds verder te optimaliseren.  Je overlegt daartoe, direct dan wel indirect, met internationale klanten en maakt de planning voor onze wereldwijde inkoop, productie en andere afdelingen aan.

De dynamiek van de functie zit zowel in de onvoorspelbaarheid en de afhankelijkheid van de meest uiteenlopende natuurproducten, als in de intensieve contacten met de supply chain afdelingen van vele internationale klanten en met inkopers die wereldwijd actief zijn.

Naast de grote dynamiek binnen het bedrijf in het algemeen en in je functie in het bijzonder word je ook aangetrokken door het “groene” karakter van de onderneming en het positieve imago dat de aangeboden producten, alleen al vanwege hun aard en fraaie uitstraling, met zich meebrengen. Je vindt het een uitdaging vanuit jouw belangrijke rol bij Moolenaar een heel eigen bijdrage te geven aan onze filosofie: “We make people love growing”.

Functie-inhoud

 • Belangrijkste schakel vormen tussen verkoop en productie door compromissen te zoeken tussen de tegenstrijdige belangen van deze afdelingen en de juiste prioriteiten te bepalen in overleg met het management.
 • Het opstellen van een maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse planning voor de productie m.b.v. het ERP-systeem.
 • Het optimaliseren van de planning op basis van de input van de productie, klanten en inkopers.
 • Gebruik maken van de planning om productie en uitzendbureaus aan te sturen.
 • Maken van aannames wanneer informatie onvolledig is en escaleren indien nodig.
 • Het monitoren en rapporteren van de door de klant verstrekte supply chain KPI’s.
 • Toezien op de aanwezigheid van de benodigde informatie en materialen.
 • Het adviseren van de verkoop omtrent de balans tussen grotere productieruns en voorraadrisico’s.
 • Overleg met belanghebbenden omtrent verstoringen, de gekozen oplossingen en de te stellen prioriteiten.
 • Het onderhouden van contact met de supply chain professionals van klanten omtrent leveringen, eventuele aanpassingen, het verwerven van EDI orders en procesverbeteringen.
 • Na de seizoenen opschonen en aanvullen van het artikelbestand, het bijhouden, monitoren en verbeteren van de afdeling KPI’s en processen.

 

Functie-eisen

 • Een opleiding op Hbo-niveau in een relevante richting of op vergelijkbare wijze verkregen niveau/ervaring.
 • Goede beheersing, zowel schriftelijk als mondeling, van de Nederlandse en de Engelse taal.
 • Tenminste drie jaar ervaring met plannen en werken met een ERP systeem en met EDI.
 • Ervaring met Office 365 applicaties en Excel. Ervaring met MS Dynamics NAV/Navision en LEAN/Six Sigma is een pré.
 • Stressbestendig, accuraat, communicatief vaardig, denken in oplossingen en niet in problemen, proactieve werkhouding, teamspeler.
 • In staat zijn in drukke tijden het hoofd koel te houden en het overzicht te bewaren.
 • Flexibele instelling i.v.m. het seizoensgebonden karakter van de onderneming.
 • Bereidheid om vakantie en verlof op te nemen buiten de seizoenspieken.

 

Ons aanbod:

Een zeer afwisselende en zelfstandige fulltime functie in een dynamische onderneming met goede begeleiding en opleidingsmogelijkheden. Onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zonder meer goed en concurrerend.

Moolenaar BV is een seizoenbedrijf met twee grotere pieken in het jaar waarin regelmatig overwerk wordt verricht. Compensatie van verricht overwerk vindt in tijd plaats gedurende de rustige periode.

 

Geef je belangstelling door!

Bezoek onze website https://www.moolenaar.nl voor uitgebreide bedrijfs-informatie.

Sollicitaties, schriftelijk of via email richten aan Moolenaar  BV, Loosterweg 33, 2215 TM  Voorhout t.a.v. Rob Ekkebus, Human Resources, email rekkebus@moolenaar.nl  telefoon 0252-242507.